پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، گروه حشره شناسی و بیماری های گیاهی
چکیده
اثر کشندگی کائولین با نام تجاری کلای و دو نوع خاک دیاتومه با نام تجاری سایان و SilicoSec روی چهار گونه از حشرات آفات انباری در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی شد. سمیت به دو روش سطح آغشته به مواد و مخلوط با ماده غذایی بررسی گردید، در روش اول حشرات کامل شپشه برنج (Sitophilus granarius L)، شپشه آرد (Tribolium confusum Duv)، شپشه دندانه دار (Oryzaephilus surinamensis (L.) و (Cryptolestes ferrugineus (Stephens در داخل پتری دیش هایی که به طور جداگانه حاوی کلای ، سایان و SilicoSec بودند قرار گرفتند و تلفات پس از 24، 48 و 72 ساعت شمارش شد. در روش دوم اثر کشندگی این ترکیبات روی گونه های فوق در مخلوط با ماده غذایی حشره، در دوره های زمانی1، 7 و 14 روز بررسی گردید. مشخص شد که در روش اول، بیشترین تلفات مربوط به SilicoSec و سایان بود که به ترتیب در S. granarius ,56/88 درصد و در C.ferrugineus ,85/75 درصد می باشد. در روش دوم نیز بیشترین تلفات در S. granarius مشاهده شد که به ترتیب توسط سایان 56/88 درصد، و توسط SilicoSec ,68/75 درصد, کائولین 25/55 درصد ایجاد گردید. در بین حشرات مورد آزمایش تلفات ایجاد شده در S. granarius بیشتر از دیگر گونه ها بود. در بررسی اثر حفاظتی مواد مذکور، در حشرات S .granarius و T. confusum معلوم گردید که در مورد ظهور حشرات کامل شپشه گندم و شپشه آرد بین تیمارهای سایان و SilicoSec تفاوت معنی داری وجود ندارد اما بین این تیمارها با کلای از لحاظ ظهور حشرات کامل تفاوت معنی دار مشاهده گردید.
صادقی, رضا. (1394). بررسی اثر کشندگی خاک دیاتومه و کائولین روی حشرات کامل چهار گونه از آفات انباری. فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی, 7(1), 39-49.
MLA
رضا صادقی. "بررسی اثر کشندگی خاک دیاتومه و کائولین روی حشرات کامل چهار گونه از آفات انباری". فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی, 7, 1, 1394, 39-49.
HARVARD
صادقی, رضا. (1394). 'بررسی اثر کشندگی خاک دیاتومه و کائولین روی حشرات کامل چهار گونه از آفات انباری', فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی, 7(1), pp. 39-49.
VANCOUVER
صادقی, رضا. بررسی اثر کشندگی خاک دیاتومه و کائولین روی حشرات کامل چهار گونه از آفات انباری. فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی, 1394; 7(1): 39-49.